fredag 6 juni 2008

Äntligen till sjöss

Nu är vi på Hanö. Den pittoreska lilla ön mitt i Hanöbukten.
Här finns inga bilar, endast cyklar, flakmopeder och åkgräsklippare.
Vi har inte mer än ca 30 minuters båtfärd över hit, men det är ändå en bra förstaanhalt på första båtturen för säsongen.
Hanö fyr, som fortfarande blinkar ut över havet.
Engelska kyrkogården, som hyser många sjömän från förr.
Bönsäcken, en strandsporre rakt ut i havet, bestående av miljontals vattenslipade stenar.
Hanö skola, inte längre verksam. Numera vandrarhem.
Hanös hamn var ikväll väldigt välbesökt. Båtarna ligger kloss i kloss. Flera har t.o.m. lagt sig fyra på rad ut från kaj. Härligt för den lilla ön. Hamnkaptenen hade fullt upp med att inkassera alla avgifter. Bra tillskott till kassan.
Kustbevakningen, havets hältar???
Så många båtar som låg i hamnen denna underbara kväll, så förstår jag att de ville stanna till här och kolla läget. De gav sig av först ganska sent på kvällen.
Dottern, som har kusinen med sig, hade även bestämt träff med två fotbollskompisar på ön, även de kusiner med varandra. De var på besök hos mor-/farföräldrarna.
Vilken lyckad kväll det blev för tjejerna.
Dottern försökte bada, men det var för kallt.
Hanö har ingen riktig badstrand. I hamnen finns en jättefin badbrygga, som går att dyka ifrån, men den är under renovering just nu.
På östra sidan finns fina, dykvänliga hällar som lockar till många dopp.
Mmm, gott med en whiskypinne resp rom&cola. Minisemester!


Evelina ligger väl inbäddad längst in i hamnen. Här har vi det bra hela natten.
Signalspaningsfartyget Belos från Karlskrona var på besök denna afton. En liten båt med ett gäng sailors kom in i hamnen för att äta glass. På vägen tillbaka till fartyget såg vi att de låg stilla mtt ute på sjön. Killarna badade. Nakna??? Ja, vem vet.


Det är så skönt att vara ute med båten igen. Det har gått många månader sen sist och nu får vi den välbehövliga minisemestern vi så väl behöver. Vi ska vara ute ända till söndag morgon, då vi måste hem igen pga Dotterns fotbollsmatch.
Jag hoppas mina bilder av Hanö lockar till en visit här. Det går färja flera gånger om dagen året om ifrån Nogersund. På sommaren går den riktigt ofta.
Nu ligger flickorna till kojs och strax är det dags för oss att göra detsamma. Jag ska bara sluka min rom&cola och borsta gaddarna.

Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: