torsdag 15 maj 2008

Evelina kommer hem

Efter en lång vistelse på land, skulle nu Evelina få komma i sjön igen. I tisdags morse var det äntligen dags.

En kille från ett lokalt företag, kom för att hjälpa oss med sjösättningen. Han skulle både dra båten till hamnen och sen lyfta den i vattnet.

Eftersom han fick sätt dragkulan på gaffeln, blev han tvungen att backa hela vägen ner till hamnen, ca 300 meter. Det gjorde han med stor precision.

Svärfar och Kärleken var behjälpliga hela tiden och riggade lyftremmarna på bästa sätt. Evelina skulle nå vattnet utan problem.



Trots att vi sett det förr, så var det inte utan ett visst magpirr, som vi bevittnade båtens kontakt med vattenytan. Nu kommer det inte att dröja länge innan vi kan göra vår första riktiga tur för året. Det ska bli underbart.
Naturligtvis blev det en liten tur redan denna dag. Vi var ju tvungna att kolla så att allt fungerar som det ska. Solen sken och vågorna lockade oss en bit utanför hamnens pirar. Vi ville så gärna fortsätta... Snart så, snart...!
Tills vi ses igen... KRAMEN!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en båt som sa till en annan båt vad du va stilig... :D

Anonym sa...

Ja vad härligt du ska få det uti skärgården...HA DET GOTT.

Pappa Nicke i USA sa...

Okej, nu vill jag bli bjuden på en tur om jag kommer till Sverige nästa sommar, ska försoka aka over och halsa pa en kompis som gifter sig...hur lang tid tar det att kora bil fran Uppsala ner dit?